Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hányszor kellene egy héten porszívóznia?

Hányszor kellene egy héten porszívóznia?
A porszívó az egyik legjobb találmány, amelyet házlakó ember számára alkottak. Noha a padlón maradt kosz után nagy gondot okoz a takarítás, a porszívózás egyszerű és rugalmas. Szóval, milyen gyakran kell porszívózni ezeket a felületeket? Ittvan minden, amit tudnia kell a rendszeres porszívózásról és a szőnyegtisztításról.

A porszívózás előnyei

Tartsa otthonát tisztán

A porszívózásnak számos előnye van. Ez az egyik leghatékonyabb módszer az otthonaink gyors megtisztítására. Függetlenül attól, hogy milyen típusú padló van otthonában, előbb utóbb úgy is piszkos lesz. A tiszta otthonok elengedhetetlen titkai közé tartozik a porszívózás. A porszívózással a padlóból és a kárpitból is alaposan felszívhatja a szennyeződést és a port. A legújabb porszívó modellek még a kemény fapadlók barázdáiban lévő nehezebb törmeléket is könnyen kiiktatják. A porszívók segítségével gyorsan és egyszerűen kitakaríthatja otthonának legmocskosabb helyeit. Hordozhatóak és sokkal könnyebben használhatóak, mint korábban. Egyszerűen áthalad egy területen, és az összes apró por- és szennyeződés néhány másodperc alatt eltűnik.

Növelhetik az Ön egészségét

Lehet, hogy sok ember számára meglepő, de a porszívózás növelheti az Ön egészségét. Amikor porszívózik, mindenkire vigyáz az otthonában. Apró mikrobák és baktériumok lebegnek az otthona levegőjében. Ha apró atkák és baktériumok vannak az otthonában, azok betegségeket és allergiákat okozhatnak. Ha megszabadul a portól a padlón, segíthet azoknak, akiknek nehéz a légzése. Ha nem akarna időt szánni a porszívózásra, akkor leereszkedhet a kezére és térdére, hogy naponta szappannal és vízzel fertőtlenítse a padlót. Bár ez a legtöbb ember számára nem tűnik olyan könnyűnek.

Javíthatják a levegő minőségét

A jó porszívó rendszerint légszűrőkkel van felszerelve, amelyek használatuk során javítják a levegő minőségét. Ha gyorsan porszívózik, friss megjelenést kaphat otthonában, szennyeződés nélkül a padlón. A HEPA szűrővel felszerelt porszívó minden téren elősegítheti a beltéri levegő minőségének javulását, különösen az allergiás betegek esetében.

Hányszor kellene egy héten porszívóznia?

Vannak, akik azon gondolkodnak, vajon elegendő-e a heti 1 porszívózás otthonuk számára. Különböző tényezők befolyásolják a heti porszívózás ideális számát. Ha háziállata van, valószínűleg észreveheti, hogy egy nap alatt felbukkan az állat szőre. Ha gyerekei vannak, észreveheti az apró, elejtett élelmiszerek foltjait, amelyeket azonnal fel kell takarítani. Összefoglalva a heti porszívózás ideális mennyisége attól függ, hogy milyen típusú padló van otthonában, hogy van-e háziállata, és attól, hogy az otthonában hányan laknak.

Keményfa padló - Porszívózza hetente 1x

A parkettáját hetente 1x kell porszívózni, hiszen a padlót szárazon kell tartani. Ha minden nap porszívózná a fapadlót, az nagy károkat okozna benne. Tehát az idális középút a hetente 1x porszívózás a keményfa padló fenntartása érdekében.

Csempe padló - Porszívózza minden nap

A csempézett padlókat fokozniuk kell a mindennapi porszívózással. A legtöbb csempepadló kemény és lapos tömítőanyaggal rendelkezik, de a szennyeződés még mindig elakadhat a barázdákban. A csempe padlójának minden napos porszívózásával pont olyan fényesnek tűnhet, mintha új lenne.

Szőnyegpadló - Porszívózza hetente 2x

A padlószőnyegek hetente 2x óhajtják magukat kiporszívóztatni. A por, az atkák és az allergének szívesen élnek a szőnyegben. Szintén nehéz látni az elhalt hámsejteket és szőrdarabokat, amelyek a szőnyeg mélyén kidőlnek, de egyre több lesz belőlük. A szőnyegek porszívózása nem olyan egyszerű, mint a többi típusú padló takarítása. Sok időt és erőfeszítést igényel. A szőnyeg heti kétszeri porszívózása elegendő a szőnyeg tisztaságának megőrzéséhez.

Ha van háziállata, porszívózzon naponta

Ha háziállata van, több ezer allergén lehet a szőrében. Vannak kutyák, melyek a bundájukat is lehullasztják a padlóra. Fontos minden nap porszívózni,
hogy megtisztítsák a padlót, ezáltal óvva az Ön és környezetében élők egészségét.

Naponta porszívózzon ott, ahol sokat járnak a házban

Az otthona nagy forgalmú területeit naponta porszívózni kell. Amikor belép az otthonába, azonnal behozza a szennyeződéseket kívülről. Fontos, hogy naponta tisztítsa az ilyen területeket.

Sokoldalú vezeték nélküli porszívó Vásárlás: Xiaomi Dreame V11 - Árak, Akciós porszívó boltok, olcsó Xiaomi Dreame  V11

A Dreame V11 kézi porszívó nagy teljesítményű készülék, amely tíz féle móddal tartja tisztán a padlót. 90 perces üzemidővel megtisztíthatja az egész házat anélkül, hogy aggódnia kellene az akkumulátor lemerülése miatt. Az ötfokozatú szűrőrendszer csak friss levegőt szabadít fel, és akár 0,3 mikron méretű részecskéket is képes kiszűrni. Ez a porszívó szintén csúcstechnológiás, LED világítással. A Dreame V11 képes megfelelni a különböző porszívófrekvenciák igényeinek, mivel ez egy porszívó funkcionális változatossága. Erőteljes szívóereje mély szőnyegekbe, padlóbarázdákba és a fa résébe is be tud hatolni.

A porszívózásnak gyors, egyszerű folyamatnak kell lennie. Ha betartja ezeket az irányelveket, akkor otthona szép és jól fog kinézni, és mentes lesz a padlón leselkedő baktériumoktól. A mai csúcstechnológiával ellátott, jó porszívók elősegítik a takarítás gyors menetét, így folytathatja életét anélkül, hogy aggódnia kellene a szennyeződések és baktériumok miatt.