Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dreame V10 vs. V11 akkumulátoros porszívó

Dreame V10 vs. V11 akkumulátoros porszívó
A technológia számos innovációja befolyásolja a különböző iparágakat, mivel jobb megoldásokat és jobb eszközöket kínál. Az akkumulátorok fejlődésével nem csak okostelefonokban és laptopokban, hanem számos más eszközben is használhatjuk őket. A sok vezeték nélküli eszköz közül láthatjuk, hogy a vezetékek nélküli porszívó nagyon népszerűvé vált az elmúlt években. Emellett a gyártók gyakran mutatnak be továbbfejlesztett változatokat, amelyek nagyobb teljesítményűek és hosszabb élettartamú akkumulátorokkal rendelkeznek.

A vezeték nélküli porszívók fő előnyei, ha összehasonlítjuk őket a hagyományos porszívókkal, a kényelem, a jobb mozgékonyság, a nagyobb biztonság és az a tény, hogy a legtöbb vezeték nélküli porszívó kevésbé zavaró, mivel szinte hangtalan.

A vezeték nélküli porszívók egyik legnépszerűbb márkája a Dreame, amely az innovatív eszközök jól ismert gyártójának számító Xiaomi vállalat része. Minden modell, amelyet minden évben bemutatnak, képes nagyobb teljesítményt nyújtani egy továbbfejlesztett motorral, nagyobb hatékonyságot a különböző területekhez kombinálható további kiegészítőkkel, és egy hosszú élettartamú akkumulátorral, amely lehetővé teszi, hogy a porszívót több mint 1 órán át szívja, ha teljesen feltöltötték.

Bár a porszívók széles választékával rendelkeznek, két modell bizonyítottan a legjobb a szegmensben. Ezek a modellek a V10 és a V11. Ebben a cikkben összehasonlítjuk a Dreame V11 vs. V10 vezeték nélküli porszívókat, és bemutatunk néhány figyelemre méltó különbséget és hasonlóságot, valamint a két készülék összes funkcióját.

Dreame V10


A Dreame V10 az egyik legfrissebb akkumulátoros porszívó modell. Ez a készülék Space Enchaced motorral rendelkezik, amely nagy hatékonyságáról ismert. A különböző felületeken végzett tesztek során a legjobb teljesítményét a kemény padlókon mutatta. Azonban szőnyegeken és más területeken is jól használható. A fő előnyök közé tartozik a hosszú élettartamú akkumulátor, amely néhány alacsonyabb beállítás beállítás esetén több mint 1 órán át képes működni. Továbbá, még ha csak egy puha hengerrel is rendelkezik, nem kell aggódnia, amikor különböző felületek tisztításáról van szó. Másrészt vannak hátrányai is, mint például az akkumulátor eltávolításának hiánya, a további bővítmények hiánya, amelyek csökkenthetik a szőnyegek megfelelő tisztítására való képességét.

A V10-es modell meglehetősen hasonlít néhány korábbi verzióhoz, mint például a V9 és a V9Pro. Azonban rendelkezik néhány továbbfejlesztett funkcióval, mint például a tömlőszerszám bővítés. Emellett 2500 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amely több mint egy órányi tisztításhoz elegendő. Javasoljuk azonban, hogy használjon alacsonyabb teljesítményű opciókat, mert ez meghosszabbíthatja az akkumulátor élettartamát anélkül, hogy befolyásolná a tisztítás hatékonyságát.

Ezenkívül ez a készülék elegáns dizájnnal és minőséggel rendelkezik, amely hasonló néhány sokkal drágább vezeték nélküli porszívóhoz. Ami a teljesítményopciókat illeti, három beállítás közül választhat a motor mögött található egyszerű csúszógombbal. Másrészt a napi otthoni takarításhoz elegendőnek kell lennie a legalacsonyabb beállítás használatához. A portartály kapacitása 0,5 liter. Emellett a szűrőt könnyen eltávolíthatja és kimoshatja, miután befejezte a tisztítást. Ami a hosszabbítókat illeti, hét lehetőség közül választhat: puha henger, kombinált eszköz, résszerszám, rugalmas tömlő, mini kefe, hosszabbító pálca és dokkoló.

Számos teszt szerint a különböző felületek tisztításának eredményei azt mutatják, hogy a kemény padlón a szennyeződések több mint 99%-át, a szőnyegen a szennyeződések mintegy 50%-át mélytisztítással, a felületfelszedővel pedig több mint 90%-át képes megtisztítani.

Dreame V11


A Dreame V11 a V10 továbbfejlesztett változatát képviseli, számos funkciót javítottak, különösen az akkumulátort és a teljesítményt. A motor maximális teljesítménye 125 000 fordulat/perc és másfél órás munkaidő. Az egyik előnye, hogy ez a készülék egy beépített speciális szűrővel rendelkezik 12 kúppal, amely biztosítja számára a por, az allergének, a baktériumok és a háziállatok szőrének összegyűjtését. Az akkumulátor 3000 mAh kapacitású, ami lényegesen jobb, mint a V10.

Ezt a céget 5 évvel ezelőtt alapították, és azóta folyamatosan fejlesztik készülékeiket, és új és jobb megoldásokat vezetnek be. A V11 a legújabb és legjobb vezeték nélküli porszívójuk, amely ugyanolyan képességekkel rendelkezik, mint néhány sokkal drágább készülék. A V10-hez képest sokkal jobb szívóerővel rendelkezik, 185 AW értékkel, míg a V10 140 AW értékkel rendelkezik. A porgyűjtő maradt ugyanaz, míg az akkumulátor élettartama meghosszabbodott.
Ez a modell azonban mintegy 500 grammal nehezebb, mint az előző, de ez aligha említésre méltó, hiszen teljesen levéve csak 3,9 kilogrammot nyom, és csak 1,6-ot, amíg kézi takarítóként használja.

Ha alacsonyabb üzemmódban használja, akkor csak 65 decibeles hangot ad ki, ami megegyezik egy normál beszélgetéssel. Emellett még a legerősebb üzemmódban sem ad zavaró hangokat. A munkaidő jelentősen csökken, ha erősebb üzemmódot választ. Ebben a kérdésben tudnia kell, hogy az akkumulátor nem tart tovább 10 percnél, ha a legnagyobb szívóteljesítményt választja. Ezenkívül körülbelül 4 órára lesz szüksége a teljes akkumulátor feltöltéséhez. A porszívó tartozéka a rugalmas tömlő, a töltőkábel, a csuklós tartozék, az atka esszé, a fali tartó, a kefés tartozék, a tartály és a szívócső.

Összegzés

A két készülék között sok hasonló tulajdonság van. A V11 azonban olyan fejlett funkciókat kínál, mint a baktériumok, vírusok és mikrobák eltávolítása, ami különösen fontos az emberek számára 2021-ben, amikor a világ nagy része még mindig a koronavírus világjárványával küzd. Ami az árakat illeti, ha az AliExpress-en keresztül választja bármelyiküket, a V10 ára 150 dollár, míg a V11-ért körülbelül 300 dollárt kell fizetnie. Azonban a hosszabb akkumulátorral, a jobb mélytisztítás képességével és a nagyobb teljesítményével ez jó befektetésnek tűnik.