Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

8 tipp, ami segít a porszívója biztonsága megőrzésében

DreameTech
2021. 07. 16. 11:32:00
8 tipp, ami segít a porszívója biztonsága megőrzésében
A legtöbb ember bízik abban, hogy tudja, hogyan kell használni egy porszívót. Sajnos vannak íratlan szabályok, amelyeket be kell tartani. A porszívó helyes használata elengedhetetlen a balesetek megelőzéséhez, és a megfelelő takarítás biztosításához. Elektromos eszközként a porszívó különleges kezelhetőséggel rendelkezik, és ennek minden használónak tudatában lennie. Az alábbiakban olvashat néhány fontos tippet a könnyű, és biztonságos takarítás érdekében.

8. Ne porszívózzon nedves felületet

Sajnos a porszívók csak száraz felületekre korlátozódnak. Ez azt jelenti, hogy a porszívó biztonsági Padlóburkolatok „Y” generációja | Lakberendezés előírásainak részeként nem tudják megtisztítani a kiömlött vizet vagy a nedves felületeket. Amennyiben a vizet beszippantja a porszívóba, az áramütési balesetet okozhat, ezzel együtt károsítva a porszívó alkatrészeit.

7. Tartsa távol a gyerekeket, és a háziállatokat

Háziállatai és gyermekei már az első szabályt sem ismerik a tippek között. Néhány idősebb gyerek ismeri a porszívó funkciót, de ha kapnának rá egy esélyt, nem tudnák, hogyan kell megfelelően porszívózni. A gyerekek és a háziállatok természetüktől fogva kíváncsiak. Ezért, amikor a porszívót heverve hagyja, odamehetnek és elkezdhetnek játszani körülötte. Elboríthatják a tisztítószert, megsérülhetnek, vagy megrángathatják az elektromos vezetéket. Tartsa távol a tisztítószert tőlük, és soha ne hagyja felügyelet nélkül, mert a gyerekek és háziállatok megsérülhetnek, például áramütés következtében. Ha olyan gyerekei vannak, akik megértik és betartják az utasításokat, megoszthat néhány egyszerű, porszívózással kapcsolatos biztonsági tippet, amelyek segítenek biztonságban maradni.

6. Óvakodjon a hurkoktól, és a csomóktól

A zsinórban való megbotlás a leggyakoribb sérülés, amelyet porszívó használata közben elszenvedhet. Csomó Stock fotók, Csomó Jogdíjmentes képek | Depositphotos® Győződjön meg arról, hogy megfelelően tekeri a vezetékeket, mielőtt a tisztítót elteszi, különösen, ha sok ember van a házban a takarítás alatt vagy után. Tartsa távol a zsinórt az éles sarkoktól, mert azok belevághatnak a porszívózsinórba, ami felesleges javítási vagy csereköltségekhez vezethet. Ha lehetséges, kerülje a porszívókábel túlfeszítését is, hogy ép maradjon.

 

5. Csak kompatibilis hosszabbítókat használjon

A szakemberek azt tanácsolják, hogy NE használjon hibás hosszabbító zsinórokat, vagy olyat, ami nem egyezik a porszívóval. Ez elektromos balesetekhez vezethet, és ami a legrosszabb, az Ön épsége lehet kockázatban. Ez akár potenciális tűzkitörést is okozhat. Ez a porszívó súlyos károsodásához is vezethet, ami javítási vagy csere költségekkel jár. Elsőnek is győződjön meg arról, hogy olyan hosszabbító vezetékeket használ, amelyek kompatibilisek a porszívóval.

4. Ne próbáljon nagy, vagy éles tárgyakat felporszívózni

Ez az egyik legfontosabb porszívózási tipp, amelynek célja a gép integritásának védelme, és működésének fenntartása. Ezzel a tanáccsal ellenszegülve sok ember súlyos balesetek elszenvedőjévé vált. Konyhafelszerelési tárgyak csomagban - kanalak, bontó, fokhagymatörő,  hámozó, nagy villa. stb. - Otthon, háztartás kellékei | Galéria Savaria  online piactér - Antik, műtárgy, régiség vásárlás és eladás Kerülje a nagy tárgyak erőszakos felszívását, főleg amik fémből vannak, mert ezek károsíthatják a porszívó motorjának ventilátorát. A fémtárgyak felporszívózása károsíthatja gépét, ami drága javíttatási költséget, vagy akár sérülést is okozhat. Ha éles tárgyakat szippant fel porszívójával, elszakadhat a porszívózsinór és/vagy károsodhatnak a belső alkatrészek, ami még több javítási költséghez vezethet. Mindig olvassa el a használati utasítást, amit a porszívójához kapott. A legtöbb kézikönyv kiemeli azokat a tárgyakat, amelyeket a porszívó felszívhat / nem szívhat fel. A legtöbb esetben általában apró részecskékről vagy olyan dolgokról van szó, amelyeket nem tud az eszköz önmagától felporszívózni.

3. Kerülje a gyúlékony anyagokat

A porszívó elektromos készülék, amely áramot fogyaszt. Mint minden elektromos eszköz esetében, a Flammable Signs | Poster Templateszakemberek azt javasolják, hogy a gép használata közben tartsák távol a porszívót a gyúlékony, vagy éghető anyagoktól. Ne porszívózzon részecskéket vagy olyan anyagokat, amelyek tüzet okozhatnak, ha áram közelébe kerülnek. A legtöbb gyártó ezt hangsúlyozza a porszívó biztonsági óvintézkedéseiben, hogy figyelmeztesse Önt arra, hogy ne sérüljön meg. A ház porszívózása előtt ellenőrizze, nincs-e éghető anyag, amelynek van esélye, hogy tüzet okozhat.

2. Ürítse ki a tartályt és rendszeresen cserélje ki a porzsákot

Néhány porszívóhoz tartály vagy zacskó is tartozik, hogy összegyűjtse a felhalmozódott Eldobható porzsák, textil porzsák, portartály, vízszűrő? | SEBO Porszívó  márkaboltszennyeződéseket. A szakemberek azt tanácsolják, hogy ne várja meg, amíg a kanna megtelik, és inkább ürítse ki, amikor a kapacitás maximumához még csak közeledik. Az optimális kapacitás elérése előtt a porzsákot is ki kell cserélni. A teljesen felgyülemlett porzsák, vagy tartály befolyásolhatja a porszívó tisztítási hatékonyságát. Sajnos a poros levegőt a környezetébe is visszafújhatja. Rosszabb esetben eltömítheti a tömlőt. Tisztítás előtt mindig ellenőrizze a porzsákot és a tartályt.

1. Viseljen papucsot, amíg porszívózik 

Ügyeljen arra, hogy papucsot viseljen, amikor porszívózik. Ez az egyik olyan tipp, amely megvédi Önt a sérüléstől, különösen, ha sietősen takarítja a házat. Viszonylag nagy esély van arra, hogy a lábujja elakadhat a porszívó fúvókájában, főleg akkor, ha a szőnyeget felemelik. wear slippers while you vacuum

Az ilyenek elkerülése érdekében szánjon időt arra, hogy sietség nélkül takarítsa ki a házat. Ha muszály sietnie győződjön meg róla, hogy megemeli a szőnyeget, és papucsot visel a lábán.

A láb védelmétől függetlenül védőfelszerelést is ajánlatos viselnie. Annak ellenére, hogy fárasztónak és időpazarlónak tűnik, porszívózáskor ügyeljen arra, hogy védőruhát viseljen. Felvehet olyan kesztyűt, amely mentes a szennyeződéstől, törmeléktől és portól. Ez különösen fontos, ha ipari területen porszívózik.

A porszívó biztonsági előírásainak részeként egy arcmaszkot is előnyös viselni, ami előnyös, különösen ha asztmás vagy allergiás. Az arcmaszk segít elkerülni a levegőben lévő porallergénekkel való érintkezést porszívózás közben.

A biztonsági szemüveg megakadályozza, hogy a por vagy a szennyeződés részecskék és egyéb szennyeződések a szemébe kerüljenek. Szerencsére, ha nem tudja elviselni a zajos porszívózást, a fülvédők távoltartják a felesleges zajt.

Konklúzió

Ezen a ponton, ha még mindig nem tudja, hogyan kell használni a porszívót, a porszívó további tippjeihez használja a használati útmutatót. Az Ön és a porszívó biztonsága a legfontosabb. Fontos az Ön körül lévő emberek biztonsága is, de porszívózás közben ügyeljen arra, hogy kevesebb ember legyen Ön körül.

A Dreame termékei kitűnően alkalmasak az effektív takarításra, miközben rendkívül biztonságosak is. Erre egy kiváló példa a a Dreame legújabb modellje, a Dreame T20ami hatékony, gyors és biztonságos tisztítást biztosít. Elérhető a DreameTech webáruházban:

https://www.dreametech.hu/xiaomi_dreame_t20_vezetek_nelkuli_porszivo