Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 dolog, ami megölheti a porszívót

DreameTech
2021. 07. 14. 11:54:56
5 dolog, ami megölheti a porszívót

Az otthonunk takarítása a mindennapok egyik legfontosabb feladata. Különböző módszereket, technikákat alkalmazhatunk, és változtathatjuk az időt, mikor takarítunk, de egy biztos, hogy a padló porszívózására szükség van. A porszívó korántsem modern találmány. A 20. század elején találták fel, és azóta gyakorlatilag minden otthonba eljutott. A porszívók hatékonysága gyakran elfeledteti velünk, mit lehet és mit nem lehet velük tisztítani. Függetlenül attól, hogy gyakorlatilag mindent fel tud porszívózni, óvatosnak kell lennünk a porszívók használatakor. Nem mindent lehet felszipolyozni, és bizonyos dolgok akár még károsíthatják is a gépet, ezzel használhatatlanná téve azt. Cikkünkben átfogó útmutatót adunk arról, hogy mit lehet és mit nem lehet felszippantani, és miért kell a háztartásban lennie egy Dreame porszívónak.

5 dolog, ami megölheti a porszívót

Most a cikk témájára fogunk fókuszálni, szóval a dolgokra, melyeket nem szabad felporszívózni. Amennyiben felporszívózott egy olyan tárgyat, melyet nem szabadott volna, nagyon jelentős probléma lehet, hiszen károsíthatja a porszívót, hatástalanná vagy akár használhatatlanná is teheti. Megvizsgáljuk, hogy milyen dolgokat érdemes elkerülni a padló porszívózásakor, és hogyan tudja porszívózás helyett is tökéletesen feltakarítani az adott szennyeződést.

5. Törött üveg

A széttört üveget hihetetlenül fájdalmas lehet feltakarítani, és emiatt lehet, hogy késztetést kap arra, hogy kihúzza a porszívót. Viszont ellen kell állnia, és feltenni magának a kérdést, hogy fel lehet e porszívózni az üveget. Az üvegdarabok nagyon veszélyesek lehetnek a porszívóra. A porzsákkal rendelkező porszívók számára az üveg felszippantása könnyen felszakíthatja a porzsákot, ezzel broken glass nagy bonyodalmat okozva. Még a portartály nélküli porszívók esetében is a szilánkok és üvegdarabok károsíthatják a belsejüket. Méretesebb töredékek is kerülhetnek a csőbe, ezzel szabályalan működésre bírva a takarítómasinát. A porszívó használata helyett először is fel kell söpörni a nagyobb darabokat kézzel, és ki kell dobni őket. Ha ezt megtette, akkor maradnak a mikroszkopikus üvegdarabok, ezeket nedves ruhadarabbal, papírtörlővel, tésztával vagy akár kenyérrel is eltávolíthatja.

4. Víz

Fontos kérdés, amelyet az olvasók gyakran feltesznek: vajon felporszívózhatom e a vizet? 102,599 Water On Floor Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock A válasz az, hogy semmilyen nedvesség közelébe ne vigye a masinát. A porszívóban ugyanis rengeteg por, piszok, és egyéb szennyeződés található. A víz jelenléte a porszívóban kritikus kárt tehet. Bepenészesedéshez, vagy akár még rosszabbhoz, a víz által elektromos meghibásodáshoz vezethet a porszívóban. Ez utóbbi akár használhatatlanná is teheti az eszközt. A víz feltakarításának legjobb módja egy mikroszálas kendő, amely képes teljesen felitatni azt.

3. Nedves élelmiszer

Ha bármilyen levest, gabonapelyhet, nedves kávézaccot, tealevelet vagy szószt öntött ki, kerülje a porszívó How to Remove the Tomato Sauce from the Floor Carpet? használatát mindenféleképpen. Egyszerűen hibás működést hoz létre a porszívóban, és minden bizonnyal károsítja azt. A padló porszívózásakor fokozott óvatossággal ügyeljen arra, hogy a porszívóba ne kerüljön kiömlött étel. Amit tennie kell az az, hogy mikroszálas kendővel feltörli/felitatja. Ha a nedves étel túlságosan darabos, akkor kézzel vagy seprűvel ajánlatos feltakarítani.

2. Hamu és finom por

A porszívók strapabírók lehetnek, de nem olyan részecskék kezelésére tervezték őket, mint a hamu vagy a finom por. A legtöbb porszívóhoz ugyanis nincs olyan szűrő, amely képes kezelni az ekkora darabokat. Bevonhatja a Grey Concrete Cement Wall Floor Background With Fine Dust Stock Photo -  Image of structure, design: 143288930 porszívó belsejét és eltömítheti azt, vagy rosszabb esetben visszakerülhet a levegőbe.

Ezen anyagok megtisztításának jó módja az, ha egy seprűt használ az egész felseprésére. Alternatív megoldásként használhat nedves anyagokat, például használt kávézaccot, hogy az összeset összegyűjtse egy helyen a könnyebb felseprés érdekében.

1. Smink

A smink szőnyegre öntése nem más, mint tragédia. Porszívót használni ez esetben nem ajánlatos. A porszívó keféje súlyosbíthatja a How to get makeup out of carpet? foltot, mivel elkenheti azt a szőnyegen, vagy a padlón. Abban az esetben, ha a smink bekerül a porszívóba, végzetes lehet a porzsák számára. Megolvadhat, és olyan problémát okozhat, ami rosszabb, mint a smink kiömlése. A lehető legtöbb sminket kézzel kell megpróbálnia felvenni, és kidobnia. Ami a foltokat illeti, használhat egy egyszerű folteltávolítót.

Következtetés

Bár a porszívó hatékonyságával megkönnyíti életünket, és a legtöbb takarítási szükségletben tökéletesen megállja a helyét, de tisztában kell lennie azzal, hogy a porszívó milyen anyagokat képes kezelni és milyeneket nem, ezzel biztosítva annak hosszú élettartamát. Ha esetleg porszívója lecserélésén gondolkozik, ajánljuk figyelmébe webshopunk kínálatát, ahol a Dreame legújabb vezeték nélküli állóporszívói közül válogathat. Kérdése van? Keressen minket, szívesen segítünk!